DISKOGRAFI med mera...

Här luktar det 80-tal

Först ut var en personlig version av Pugh-klassikern "Små lätta moln" med en nyskriven vers av  Pugh. 1985 kom albumdebuten, "Anna", med en blandning av tyngre rock, som "Svartsjukan", pop och ballader. Så fick WEA nys om henne och 1987 släppte de "Annamma". Albumet var en kombination av låtar från debuten, några nyskrivna original och två specialskrivna låtar av Per Gessle, "30 skäl" och "Varje gång". Både Gessles låtar och flera av hennes egna hade stort stöd av radion.
Redan året därpå kom uppföljaren "Passage", som också främst bestod av Anna-Carins original, men också en specialskriven låt av Mauro Scocco.


Efter att ha haft ett antal hits under namnet Anna, tog Anna-Carin Borgström (tidigare Larsson) paus i solokarriären och ägnade sig åt annat. Nu är hon tillbaka, med albumet "Summa Summarum".
 Som ett första smakprov släpps singeln Annorlunda/Sorgmantel.
"Annorlunda" var den senaste låt som skrev för albumet. Den skrevs klart på en och samma dag, både text och musik.
"Sorgmantel" är en outgiven låt från förr, som självaste Benny Andersson gav henne beröm för när den var ny. Låten skrevs när hon för länge sedan jobbade med portastudio och syntar. Något som frigjorde kreativiteten, eftersom synt inte är hennes egentliga hemmaplan.
Texten handlar om den desperation och förtvivlan som kan uppstå som följd av bristande kommunikationen mellan människor.
"Summa Summarum" släpps efter sommaren.

Mina egna ord om kommande plattan...

Det började runt 2010 då jag återigen börja få inspiration till att skriva låtar och längtade till att stå på scenen igen. Vi hade en reunion med Lupus och i och med det satte det fart. Jag hade nån slags flow och en målsättning att få ihop ett tiotal nya låtar och köpte mig en ny riktigt bra akustisk gitarr. Den bidrog verkligen till att  få igång låtskrivandet. Kvalitet lönar sig! Inspirationen flödade och låtarna blev till en efter en i lagom takt. 

Jag saknade en spelkompis och någon att utveckla låtarna med. Våren 2013 på en fest hos en kompis träffade jag Micke Jahn. Det var klockrent. Han är ju den bästa gitarrist man kan tänka sig och så skönt att kunna samarbeta med någon man känner och gillar och samtidigt har så mycket inspelning och turnéhistoria med. Micke gillade låtarna och med hans bidragande gitarrspel lät det nu mycket bra.

Vi bildade duon "Anna och Långa farbrorn" och vi fick fin respons då vi spelade ute i olika sammanhang. Vi blandade det bästa från mina tidigare album med nyskrivet.  En kompis hjälpte oss att göra en enklare demo på några nya låtar men det började runt 2016 växa inom mig att det skulle vara kul att göra ett nytt album. Jag hade ju lyckats skrivit 10 nya låtar vid det här laget och tanken på att göra en riktig inspelning med band utifrån vårt akustiska sound blev bestämt.

Lycka är att få jobba med en bra ljudtekniker. Det var så klockrent igen att det blev Robban Wellerfors som arbetade som ljudtekniker han spelade in min första singel "Små lätta moln" på studio Decibel och även senare var han inblandad en del med inspelningen på Passage. Han är inte bara en suverän ljudtekniker utan har helt klart  tagit rollen som producent och har bidragit med massor av idéer och roliga sound på den här plattan. Det har varit en fröjd att jobba med honom och Micke i hans studio. Roligt är också att ta in riktigt bra musiker man har olika anknytningar till sen tidigare förutom Micke Jahn:gitarrer, kör/MatsPersson:trummor,slagverk /Matts Alsberg: bas /Stefan Blomqvist: piano, synth /Mats Glenngård: fiol/ Erik Häusler: tvärflöjt, saxofon/ Jon-Erik Jonasson trummor och Stefan Hultman bas "kyssen"

Ska bli så spännande att se hur det här kommer att tas emot. Är hursomhelst supernöjd själv och har jobbat hårt med det här så nu i slutfasen hoppas jag på en rolig release framöver  och att kunna njuta av att singeln Annorlunda/ Sorgmantel finns på plats nu.

 

 

 


 


I